01 octombrie 2013, 10:39 Realitatea moldovenească views 7799
01 octombrie 2013, 10:39 Realitatea moldovenească views 7799

Studenţii care obţin note mari la examene vor învăţa la buget


Foto: fotokanal.com

Din 2014, locurile de studii cu finanţare bugetară vor fi scoase la concurs în fiecare an. Un regulament în acest sens a fost aprobat de Ministerul Educaţiei, informează MOLDPRES.

Potrivit viceministrului Educaţiei, Loretta Handrabura, regulamentul stabileşte modul şi condiţiile de organizare a concursului în universităţile de stat, cu excepţia Academiei "Ştefan cel Mare" a Ministerului Afacerilor Interne.

Conform documentului, bursele de stat vor fi acordate studenţilor care vor avea cele mai bune rezultate la sesiuni. Studenţii orfani, cei rămaşi fără îngrijirea părinţilor şi persoanele cu dizabilităţi îşi vor păstra locul bugetar pe întreaga perioadă a studiilor, indiferent de rezultatele obţinute.

Regulamentul vizează studenţii admişi la studii la ciclul I de licenţă, la studii superioare integrate şi în învăţămîntul medical şi farmaceutic în sesiunea de admitere 2013 şi următoarele sesiuni.

Documentul a fost consultat cu reprezentanţii instituţiilor de învăţămînt superior şi a fost avizat de către Consiliul rectorilor.

Cuvinte cheie:

studenţi , examen , buget

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
1416 locuitori

Morozeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Morozeni și Breanova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1416 oameni. Satul Morozeni a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.