03 aprilie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 744
Băncile o refuză pe Irina Vlah
03 aprilie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 744

Băncile o refuză pe Irina Vlah

Fostul bașcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, ia în calcul posibilitatea de a participa la viitoarele alegeri prezidențiale din Republica Moldova, însă nu a luat încă o decizie în acest sens.

Ea a declarat despre acest lucru în cadrul talk-show-ului "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

"Încă nu am luat o decizie. Mă gîndesc la o astfel de posibilitate", a menționat ea.

În același timp, Irina Vlah a subliniat că asociația obștească "Platforma Moldova", fondată de ea, a fost înregistrată la Ministerul Justiției, dar deocamdată nu a reușit să-și deschidă un cont bancar.

Irina Vlah a spus că toate băncile la care au fost depuse pînă acum documentele respective au refuzat să deschidă un cont, făcînd trimitere la legea privind spălarea banilor, dar fără a aduce dovezi concrete de încălcare a vreunei norme din lege.

"Apoi mi-au spus: "Da, nu încalci nicio lege, dar Consiliul băncii poate lua o decizie negativă fără să-ți explice de ce te refuzăm". Astfel de decizii au fost luate de mai multe bănci și nici una dintre bănci nu mi-a prezentat exemple concrete de încălcare a vreunei norme de drept", a declarat fostul basarabean al UTA Găgăuzia.

În opinia ei, în spatele refuzului băncilor de a deschide un cont bancar pentru asociația obștească "Platforma Moldova" s-ar putea afla autoritățile țării, care, potrivit Irinei Vlah, încearcă să o eticheteze drept "mîna Moscovei" sau "mîna Kremlinului".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , Irina Vlah , banca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.