31 iulie 2013, 12:34 Realitatea moldovenească views 14029
31 iulie 2013, 12:34 Realitatea moldovenească views 14029

Icoana Maicii Domnului “Pătimitoarea”, la Mănăstira Ciuflea


Foto: prime.md

Mai mulţi credincioşi cred că aceasta face minuni şi au venit să i se roage pentru sănătate şi bunăstare. Icoana din Ucraina este găzduită pentru o săptămînă de Mănăstirea Ciuflea, anunță prime.md.

Protoiereul mănăstirii spune că icoana făcătoare de minuni este pentru a doua oară, anul acesta, la Mănăstirea Ciuflea.

Deoarece mulţi moldoveni mergeau în Ucraina să vadă această icoană, un preot şi un enoriaş a decis să aducă obiectul de cult la Chişinău.

Zeci de credincioşi au înfruntat căldura, pentru a se închina icoanei. Credincioşii spun că se roagă pentru sănătate şi linişte sufletească.

Icoana a fost pictată şi sfinţită pe muntele Athos în anul 1903. În Republica Moldova este adusă al cincilea an consecutiv şi este găzduită de mai multe biserici şi mănăstiri.

Cuvinte cheie:

icoana , manastire , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
2125 locuitori

Andruşul de Jos este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cahul și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2125 de oameni. Satul Andruşul de Jos a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.