01 martie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 1101
Văduvele de război, copiii și părinții veteranilor vor primi indemnizații majorate
01 martie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 1101

Văduvele de război, copiii și părinții veteranilor vor primi indemnizații majorate

De la 1 martie 2024, indemnizațiile oferite văduvelor de război, copiilor și părinților veteranilor decedați vor fi majorate cu 250 de lei. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de 81 de deputați.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Astfel, de indemnizații majorate vor beneficia participanții, din rîndul militarilor, la cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv foștii deținuți în lagărele de concentrare fasciste și în ghetouri, soții și soțiile participanților la cel de-al Doilea Război Mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, sau a persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului care au decedat. Proiectul de lege vizează și copiii veteranilor de război căzuți la datorie sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului care au decedat, precum și părinții participanților la acțiunile de luptă în timp de pace sau la conflictul armat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, căzuți la datorie.

În total, de indemnizații majorate vor beneficia 570 de persoane. Pentru achitarea indemnizațiilor majorate, în 2024, vor fi alocate din bugetul de stat mijloace financiare suplimentare în valoare de 1,4 milioane de lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , parinti , veterani , indemnizatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
816 locuitori

Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.