15 februarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 1120
Nagacevschi: Pentru tot poporul, Stoianoglo rămîne procuror general
15 februarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 1120

Nagacevschi: Pentru tot poporul, Stoianoglo rămîne procuror general

"Pentru mine, procurorul general este Stoianoglo. Nu este doar pentru mine, ci și pentru tot poporul".

Această declarație a fost făcută de fostul ministru al Justiției, avocatul Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii "По фактам с Юлией Федоровой", relatează Noi.md.

Potrivit lui, "dacă va fi numit acum un nou procuror general, va exista nesupunere în sistem. Oamenii nu-l vor recunoaște".

"Avem un procuror general care apare deja ca o figură politică. Mulți procurori vor spune "bine, domnule procuror general, o vom face", dar vor pune aceste hîrtii undeva în arhivă și vor aștepta ca problema domnului Stoianoglo să fie rezolvată. Nu se poate altfel. Atîta timp cît există întrebări despre Stoianoglo, și acestea sînt serioase, orice procuror general își asumă riscul ca pur și simplu să nu fie ascultat", a declarat Nagacevschi .

Funcția de procuror general a devenit vacantă după ce șefa statului, Maia Sandu, a semnat un decret de demitere a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, iar concursul a fost anunțat la 22 octombrie, apoi prelungit pînă la 29 decembrie.

Alexandr Stoianoglo a depus cererea de chemare în judecată la 30 octombrie 2023, la aproape o lună după ce a fost demis prin decretul președintelui Maia Sandu.

Fostul procuror general a cerut anularea actului prin care a fost lipsit de funcție. Alexandr Stoianoglo a cîștigat procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), iar Republica Moldova este obligată să-i plătească despăgubiri pentru prejudicii morale.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1521
Populația:
1331 locuitori

Pereni este un sat din cadrul comunei Paşcani, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1331 de oameni. Satul Pereni a fost menționat documentar în anul 1521.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.