27 iulie 2013, 15:14 Realitatea moldovenească views 6882
27 iulie 2013, 15:14 Realitatea moldovenească views 6882

Rata de promovare a examenelor de BAC 2013 este de circa 68%


Foto: nbm.md

Peste 8800 sau aproximativ 32% dintre candidaţi au picat examenele de bacalaureat din acest an, rata de promovabilitate fiind de 68,17%. Datele au fost făcute publice astăzi de Ministerul Educaţiei, după examinarea rezultatelor contestaţiilor şi încheierea sesiunii suplimentare de BAC, comunică MOLDPRES.

Printre disciplinele la care elevii au obţinut cele mai multe note insuficiente se numără matematica, limba română, fizica. Din cei aproape 8300 de candidaţi care au participat la sesiunea suplimentară de BAC, peste şase mii au obţinut note negative.

Ministrul Educaţiei Maia Sandu a declarat astăzi la o conferinţă de presă că rezultatele la examenele de bacalaureat denotă o neconcordanţă între notele obţinute de elevi pe parcursul anilor de studii şi evaluarea finală. “Dacă la licee sau colegii circa 42 la sută dintre candidaţi aveau media generală pe anii de studii de 8 şi mai mare, la examenele de BAC doar circa 8% dintre elevi au obţinut această medie. Doar 4,6 la sută din candidaţi au avut media pe anii de studii de 5, pe cînd la BAC această medie a fost obţinută de 13,7% din candidaţi”. Sandu a mai specificat că la sesiunea din acest an au fost sancţionaţi 20 de preşedinţi ai centrelor de BAC.

Elevii care nu au promovat sesiunea din acest an, vor putea susţine disciplinele de examen de cel mult două ori în următorii trei ani. Pînă atunci, ei pot solicita o adeverinţă care confirmă realizarea programei de liceu, în baza căreia se pot înscrie la studii în învăţămîntul secundar-profesional.

În acest an, la examenele de BAC au participat circa 28 mii de elevi. Atît centrele de evaluare, cît şi cele de examinare au fost dotate cu camere video. Ministrul Educaţiei a spus că această practică va fi păstrată şi la sesiunea de BAC 2014. În anul 2011, rata de promovare la BAC a fost de peste 92%, iar în sesiunea din anul trecut examenele de bacalaureat au fost promovate de 88,3 la sută dintre candidaţi, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
269 locuitori

Elizavetovca este un sat din cadrul comunei Zagarancea, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Elizavetovca a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.