25 ianuarie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 1343
Tudor Ulianovschi:
25 ianuarie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 1343

Tudor Ulianovschi: "Actuala guvernare nu este pregătită pentru negocierile cu Uniunea Europeană"

Ce măsuri ar trebui întreprinse ca negocierile cu Uniunea Europeană să se desfășoare, luînd în considerare interesele noastre naționale? Există posibilitatea ca Republica Moldova să devină o țară prosperă? Statul nostru are un potențial uman excelent, atunci de ce autoritățile nu se grăbesc să-l folosească? Sînt unele din întrebările, asupra cărora a reflectat Tudor Ulianovschi, ex-ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene (2018-2019), fost ambasador în Confederația Elvețiană și Principatul Liechtenstein, cu reședința la Geneva (2016– 2017), fost însărcinat cu Afaceri în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Statul Qatar (2013 – 2014) în cadrul emisiunii «Important» moderată de Victor Stepaniuc.

Tudor Ulianovschi și-a început cariera diplomatică cu aproape 20 de ani în urmă. De-a lungul anilor, împreună cu echipa sa a avut ambiția de a pune umărul la dezvoltarea Republicii Moldova și la poziționarea acestui stat mic ca o parte importantă a proceselor globale. Și asta pentru că, spune el, își iubește țara, chiar dacă în prezent, fiind stabilit în Canada, îl despart de locurile natale mii de kilometri. Dar distanța mare nu constituie pentru el o problemă, dimpotrivă, este gata oricînd să împărtășească din experiența sa în materie de diplomație, mai ales, cea economică.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Tudor Ulianovschi , negocieri , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.