24 ianuarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 952
Premiul de 30 de mii de euro pentru Maia Sandu: CNA a dat verdictul
24 ianuarie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 952

Premiul de 30 de mii de euro pentru Maia Sandu: CNA a dat verdictul

Sefa statului, Maia Sandu, poate primi premiul de 30 de mii de euro oferit de primăria orașului Timișoara.

Cel puțin asta este concluzia Centrului Național Anticorupție, după ce a fost sesizat de Președinția pentru a oferi un răspuns la întrebarea dacă primirea acestui premiu contravine legislației naționale.

”Centrul Național Anticorupție a precizat că regimul juridic al cadourilor nu este aplicabil în cazul acordării/decernării unor premii, avînd în vedere că termenul de „premiu” nu se regăsește în lista termenilor care se circumscriu noțiunii de „cadou” potrivit art. 16 aln. (1) din Legea integrității nr. 82/2017. CNA accentuează faptul că Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” a fost instituit prin Hotărîrea Consiliului local nr. 138/2023, respectiv aprobat prin act normativ al unei autorități publice și publicat transparent pe pagina primăriei.

„Manipularea termenilor cu scopul de a denigra instituția prezidențială sînt un instrument de propagandă menit să slăbească încrederea în instituții și în societate. Premiile sînt o recunoaștere a meritelor, iar decernarea acestora este o practică firească la nivel internațional. De astfel de premii au beneficiat inclusiv, prim-miniștri și președinți de țară.”, a declarat șeful de cabinet al Președintei, Adrian Băluțel.

Menționăm că, Președinta Maia Sandu va decide modul de utilizare a banilor după ce aceștia vor fi transferați”, se arată în nota de presă al CNA.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

premiu , Maia Sandu , CNA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2476 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Hiliuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2476 de oameni. Satul Hiliuți a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.