01 decembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1127
În cazul unor erori în sistem, cetățenii vor primi retroactiv compensațiile pentru perioada rece
01 decembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1127

În cazul unor erori în sistem, cetățenii vor primi retroactiv compensațiile pentru perioada rece

Cetăţenii vor primi retroactiv compensații pentru perioada rece a anului, chiar dacă cererea nu le-a fost validată.

Precizările au fost făcute de către ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Alexei Buzu, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Alexei Buzu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: „ Noi avem această prevedere prin care dacă cetăţeanul s-a înscris în sistem, dar există anumite erori. Pînă noi vom clarifica situaţia cetăţenii vor primi retroactiv. Dacă durează soluţionarea situaţiei pînă în ianuarie, atunci cetzăţeanul va pimi compensaţia pe noiembrie, pe decembrie şi aşa mai departe”.

Cei ce s-au înscris pe platforma compensaţii, dar cererea nu le-a fost validată, trebuie să meargă la asistentul social cu buletinul de identitate şi factura la energia electrică.

Potrivit Ministerului Muncii, pînă acum peste 730 de mii de cetăţenii s-au înscris pe pe platforma compensatii.gov.md. Cererile pot fi completate întreaga durată a sezonului rece, pînă pe data de 25 a fiecărei luni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

compensatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.