23 noiembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1276
Ministru: În acest sezon, nu toți vor beneficia de compensații
23 noiembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1276

Ministru: În acest sezon, nu toți vor beneficia de compensații

Pînă în prezent pentru acordarea compensațiilor la căldură s-au înscris 610 mii de gospodării, potrivit declarației ministrului Muncii, Alexei Buzu.

Ministrul a spus că suportul financiar acordat de partenerii de dezvoltare va fi utilizat pentru a oferi compensații direct în factură, scrie noi.md cu referire la Bani.md.

„Estimarea noastră este că bugetul pentru compensații din acest an se cifrează la de 2,7 miliarde de lei.. Banii sînt o combinație dintre resursele bugetare ale țării și de la partenerii de dezvoltare”, a precizat Buzu.

Anul trecut, peste 760 de mii de gospodarii din Moldova au beneficiat de compensații la energia electrică, termică si gaze naturale. Bugetul a fost de 3,7 miliarde de lei, iar o bună parte a sumei a fost acoperită de partenerii externi.

Conform infromațiilor Ministerului Muncii, compensațiile vor fi disponibile atît sub formă de reducere aplicată direct în factură pentru serviciile menționate, cît și sub formă de plată monetară lunară în sumă fixă de 800 de lei. Este important de menționat că doar cei care depun cereri specifice vor putea beneficia de aceste compensații.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Alexei Buzu , compensatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.