10 noiembrie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1836
La Ivancea se cere excluderea candidatului Partidului „Renaștere” din cursa electorală
10 noiembrie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1836

La Ivancea se cere excluderea candidatului Partidului „Renaștere” din cursa electorală

Un demers privind excluderea din cursa electorală a candidatului Partidului "Renaștere" la funcția de primar al comunei Ivancea, Alexei Savițchi, a fost depus la Consiliul electoral de circumscripție de nivelul întîi Ivancea.

Demersul a fost înregistrat de candidatul independent la funcția de primar al comunei Ivancea Victor Marahovschi, care invocă încălcarea mai multor prevederi ale Codului electoral de către contracandidatul său Alexei Savițchi.

Potrivit lui Marahovschi, contrar normelor legale, persoane afiliate Partidului Șansă și a Partidului neconstituțional Șor, în mod organizat, ofereau alegătorilor comunei Ivancea bani, cu scopul de a-i convinge să-și dea votul pentru candidatul Alexei Savițchi.

Totodată, autorul sesizării invocă desfășurarea agitației electorale de către simpatizanții Partidului Renaștere, în susținerea candidatului Alexei Savițchi, chiar în ziua alegerilor locale, fapt interzis de lege.

"Contrar prevederilor legale, în favoarea candidaților la funcția de primar și consilieri locali din partea Partidului Renaștere se efectua agitație electorală chiar în ziua alegerilor locale. Inclusiv se expediau mesaje la telefon cu textul: "votăm corect Partidul Renaștere, ca să nu pierdem ce s-a realizat" ", se arată în sesizare.

În acest sens, Marahovschi a solicitat excluderea lui Savițchi din cursa electorală.

"Solicit constatarea încălcărilor sus menționate cu anularea înregistrării concurentului electoral Alexei Savițchi la funcția de primar al comunei Ivancea din partea partidului politic Renaștere, și, după caz, declararea alegerilor locale nule în comuna Ivancea", mai menționează Victor Marahovschi, candidat independent.

Menționăm că la scrutinul din 5 noiembrie, în cursa pentru funcția de primar al comunei Ivancea, candidatul PAS Stanislav Liubeanschi a obținut 25,90% din voturi, urmat de Alexei Savițchi (Partidul Renaștere) - cu 25,66%.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1200 locuitori

Bădragii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat în partea de nord-vest a raionului, pe malul rîului Prut la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ şi la 230 km de Chișinău. La 01.07.2008 populaţia satului constituia 1200 de locuitori. Satul Bădragii Noi apare pentru prima dată pe harta judeţului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.