28 octombrie 2023, 10:30 Realitatea moldovenească views 1882
Vasile Chirtoca:
28 octombrie 2023, 10:30 Realitatea moldovenească views 1882

Vasile Chirtoca: "De administrarea aeroportului Chișinău se pot ocupa și autoritățile Moldovei, și companiile locale”

Poate administra Aeroportul Internațional Chișinău atît statul moldovenesc, care a acumulat suficientă experiență în gestionarea cu succes a marilor companii, cît și cel puțin cîteva zeci de companii moldovenești.

O astfel de opinie a exprimat președintele companiei DAAC HermesVasile Chirtoca, în materialul analitic al portalului Noi.md "Va primi oare Moldova dividende din Planul de reconstrucție a Ucrainei, și ce are cu asta Aeroportul internațional Chișinău?".

El a subliniat că de investitori străini e nevoie acolo, unde cu sarcina investițională nu se isprăvesc ori statul moldovenesc, ori businessmenii moldoveni.

Vasile Chirtoca a menționat că Ilan Șor, o persoană tînără și fără suficientă experiență în afaceri, în esență s-a isprăvit binișor cu această sarcină. Și asta fără investiții deosebite, doar din contul activității aeroportului însuși.

”Este dovada faptului că statul și, repet, cîteva zeci de companii moldovenești, posedă experiență și potențial pentru atragerea reușită a investițiilor necesare și administrarea competentă a portului aerian în interesele statului și poporului moldovenesc. Pentru ce o persoană, care are experiență în afaceri și înțelege bine cele spuse de mine, caută investitori străini? Poate, nu înțelege. Sau, poate, așa ni s-a ordonat?”, a subliniat președintele companiei DAAC Hermes.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.