14 septembrie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1043
Declarație:
14 septembrie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1043

Declarație: "Este necesar să înțelegem de unde a luat CEC lista celor 3,3 milioane de alegători"

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a aprobat o listă cu 3,3 milioane de alegători, dar nu este clar de unde a apărut o astfel de cifră, care va fi subiectul unor procese mari în viitor.

Această opinie a fost exprimată de șeful fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în cadrul unei intervenții la postul de televiziune TV8, relatează Noi.md

El a menționat că Republica Moldova are mari probleme cu exodul populației.

"Moldova pierde cetățeni. Noi nu avem, din păcate, un aflux mare de oameni, totuși CEC-ul nostru aprobă o listă de alegători de 3,3 milioane de persoane. De unde au luat aceste cifre? Acesta va fi subiectul unor mari procese în viitor", a subliniat Vlad Batrîncea.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că primarilor, aleșilor în funcție, actualei administrații locale le este interzis să se folosească de realizările lor, de rezultatele a patru ani de muncă pentru a prezenta vreun raport, pentru a face vreo campanie.

"Autoritățile locale sînt limitate în ceea ce privește accesul lor la mass-media, la resurse. Astăzi, pentru ca autoritățile locale să funcționeze, ele sînt determinate să se unească voluntar cu alte primării, sau cu alte proiecte inițiate de partidul de guvernămînt, de guvernare, și de fapt autoritățile locale sînt centralizate. Autoritățile locale au fost lipsite de atribuții în domeniul educației, al medicinii. Vedem că astăzi toate autoritățile locale sînt foarte amenințate, au probleme, lipsă de comunicare cu autoritățile centrale. Care va fi rezultatul acestei situații – rezultatul vor fi probleme mari", a declarat Vlad Batrîncea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CEC , alegeri , Vlad Batrîncea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
5252 locuitori

Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5252 de oameni. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.