17 iulie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 957
Expert, despre situația demografică din Moldova
17 iulie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 957

Expert, despre situația demografică din Moldova

Situația demografică din Republica Moldova, nefavorabilă în prezent, poate fi redresată în 7-8 ani, dacă s-ar aplica politici eficiente de stat, spune expertul în demografie, Valeriu Sainsus.

„Țara se confruntă cu probleme demografice mari - depopularea, criza reproducerii, migrația excesivă și nu în ultimul rînd îmbătrînirea demografică, pentru că aceasta generează probleme profunde în contextul echilibrului demografic al generațiilor din interiorul populației.

Dezvoltarea economică trebuie să aibă o susținere demografică, iar susținerea demografică se întîrzie, sau mai bine zi țara rămîne într-o cădere profundă demografică, în contextul în care tendințele demografice rămîn destul de sumbre din perspectiva timpului”, a spus Valeriu Sainsus pentru Europa Liberă, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Conform datelor Biroului Național de Statistică cu privire la situația demografică, în anul 2022 au fost înregistrare 18 200, în descreștere cu 10,4% - comparativ cu anul 2021 și 9 600 de divorțuri, descreștere cu 3,4% comparativ cu anul precedent.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

expert , demografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.