13 iunie 2013, 14:45 Realitatea moldovenească views 10096
13 iunie 2013, 14:45 Realitatea moldovenească views 10096

Ploaia a făcut ravagii pe teritoriul Moldovei


Foto: tv7.md

Ploile puternice din seara de miercuri, 12 iunie, au lăsat fără curent electric aproape 30 de localităţi din 7 raioane. Au fost inundate beciurile din două gospodării, iar grindina a compromis mai multe terenuri de culturi agricole.

În satul Coropceni, raionul Teleneşti, ploaia şi vîntul puternic au distrus circa 1500 de metri pătraţi de peliculă de pe 3 sere cu legume. În mai multe sate din raioanele Ungheni şi Rîşcani şi în oraşul Nisporeni grindina a compromis mai multe hectare de culturi agricole. Suprafeţele exacte urmează să fie estimate de către comisiile pentru situaţii excepţionale locale.

În satul Marinici, raionul Nisporeni, beciurile au fost inundate parţial, apa fiind pompată de către salvatori. De ajutorul salvatorilor a avut nevoie şi un grup de cetăţeni care au mers să se odihnească pe malul iazului din apropierea satului Glinjeni, raionul Făleşti. Cele două automobile cu care au venit persoanele au rămas blocate din cauza ploii puternice. Sosiţi la faţa locului, salvatorii au tractat automobilele şi le-au scos la drum.

Meteorologii anunţă ploi pînă la sfîrşitul săptămînii. De luni vremea va fi însorită, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

 

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

ploi , pagube , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
106 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Sîngerei şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Antonovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.