21 februarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1605
Peskov:
21 februarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1605

Peskov: "Lipsa constructivismului dăunează relațiilor bilaterale moldo-ruse"

Purtătorul de cuvînt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a recomandat autorităților moldovenești să fie atente în evaluările lor privind reglementarea transnistreană și în raport cu pacificatorii ruși.

El a menționat că Federația Rusă rămîne o parte responsabilă în problema reglementării transnistrene și continuă să îndeplinească funcțiile care îi revin în această direcție, scrie tass.ru .

"Desigur, aș dori să recomand omologilor noștri moldoveni să fie foarte, foarte atenți cu astfel de [declarații]", a declarat luni reprezentantul Kremlinului, solicitat de jurnaliști să comenteze cuvintele noului prim-ministru moldovean Dorin Recean privind necesitatea demilitarizării Transnistriei și retragerii de acolo a forțelor rusești de menținere a păcii.

Secretarul de presă al liderului rus a numit relațiile actuale dintre Moscova și Chișinău foarte tensionate.

"Relațiile noastre cu Moldova sînt deja foarte, foarte tensionate, iar conducerea moldovenească se concentrează probabil pe tot ce este anti-rus, alunecînd într-o isterie anti-rusă. O astfel de lipsă de constructivism puțin probabil că va ajuta Moldova în vreun fel și, desigur, dăunează relațiilor noastre bilaterale", a spus Peskov.

La 16 februarie, Dorin Recean, prezentînd spre aprobare programul și componența noului guvern al Republicii Moldova în Parlamentul Republicii Moldova, a declarat necesitatea retragerii pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dmitri Peskov , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1464 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.