16 februarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1521
Ce așteaptă autoritățile Serbiei de la Moldova
16 februarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1521

Ce așteaptă autoritățile Serbiei de la Moldova

Serbia respinge cu fermitate orice insinuări cu privire la posibila implicare a cetățenilor săi în eventuale evenimente violente din Republica Moldova, după cum a declarat Președintele republicii, Maia Sandu.

Despre acest lucru a declarat Prim-viceprim-ministrul și Ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dacic, într-o discuție telefonică cu viceprim-ministrul, ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dacic a menționat că Serbia și Moldova sînt țări prietenoase și s-au susținut întotdeauna reciproc din punct de vedere al integrității teritoriale.

În acest sens, Ministerul de Externe al Serbiei a solicitat autorităților de stat ale Moldovei să furnizeze serviciilor de securitate sîrbe orice informație despre ipotezele menționate mai sus.

"Serbia caută toate informațiile despre acest lucru pentru a împiedica pe oricine din Serbia să participe la acțiuni armate și de violență în orice colț al lumii, ceea ce este strict pedepsit în conformitate cu legislația noastră", a declarat Ivica Dacic.
La rîndul său, șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, a declarat că aceste informații au fost primite de la serviciile de informații ucrainene și sunt verificate, adăugînd că deocamdată nu au existat astfel de exemple de implicare a cetățenilor sîrbi, iar toate informațiile vor fi transmise serviciilor speciale sîrbe.

"Ambii miniștri au convenit că trebuie depuse toate eforturile pentru a nu afecta relațiile bune și de prietenie între Serbia și Moldova și pentru a preveni toate consecințele negative ale acestei dezinformări, inclusiv tot ceea ce se întîmplă în legătură cu meciul de fotbal dintre FC Sheriff și FC Partizan", se spune în comunicatul Ministerului de Externe al Serbiei.

Anterior, autoritățile moldovenești au decis că acest meci va avea loc fără spectatori și au interzis intrarea în țară a susținătorilor clubului sîrb.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Nicu Popescu , Serbia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1611
Populația:
6.855 mii locuitori

Teleneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Teleneşti. Amplasat în partea centrală a republicii, pe malul drept al rîului Ciulucul Mic,  oraşul Teleneşti este situat la o distanţă de 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6855 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Teleneşti, datează din anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.