10 februarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2575
Cristian Rizea, pus să plătească pentru minciunile pe care le spune
10 februarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2575

Cristian Rizea, pus să plătească pentru minciunile pe care le spune

Cristian Rizea, condamnat pentru fapte de corupție și care se ascunde de justiția românească la Chișinău, a fost impus de instanța de judecată să plătească o amendă de 20 mii de lei pentru defăimarea omului de afaceri Vasile Chirtoca.

Judecătoria Centru, examinînd acțiunea depusă de președintele DAAC-Hermes, împotriva controversatului om de afaceri privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, obligarea la desmințirea informației și încasarea prejudiciului molar, a admis cererea de chemare în judecată depusă de Vasile Chirtoca.

Astfel, instanța de judecată a constat ca fiind false și defăimătoare informațiile răspîndite de Cristian Rizea pe canalul său de Youtube, ”Spovedania lui Rizea”.

De menționat că fugarul Cristina Rizea a fost antrenat în ultima perioada în răspîndirea de informații false la adresa lui Vasile Chirtoca.

Instanța de judecată a dispus obligarea lui Cristian Rizea să dezmintă prezenta ”informație falsă și defăirmătoare, care lezeaza onoarea, demnitatea și reputația profesională a lui Vasile Chirtoca prin publicarea dezmințiri prin intermediul paginii oficiale de YouTube”.

Totodată, Cristian Rizea urmează să plătească un prejudiciu moral în valoare de 20 mii de lei și suma de 1500 lei cu titlul taxei de stat.

Reamintim că dosarul de extrădare a ex-deputatului român Cristian Mihai Rizea, refugiat la Chişinău cu puţin timp înainte de a fi condamnat de o instanţă din România pentru corupţie pasivă la patru ani şi opt luni de închisoare, bate pasul pe loc la Chişinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vasilii Chirtoca , Cristian Rizea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.