11 noiembrie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1459
Muravschi: Resursa care începe să funcționeze într-o criză este unitatea națiunii
11 noiembrie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1459

Muravschi: Resursa care începe să funcționeze într-o criză este unitatea națiunii

„Acum avem nevoie de tehnocrați”, a declarat Alexandru Muravschi, expert în domeniul economiei, în emisiunea „ Главный вопрос c Юлией Федоровой ”, transmite Noi.md.

Muravschi îndeamnă guvernul să se pregătească pentru iarnă și să își unească forțele cu alte partide:

"Singura șansă de a intra mai normal în sezonul de iarnă este guvernul. Trebuie să folosim și să profităm la maximum de resursa care începe să funcționeze într-o situație de criză – aceasta este consolidarea și unitatea națiunii.

Trebuie să se așeze la masa de negocieri cu opoziția, cu toată lumea, pentru a forma un fel de guvern de coaliție. Avem nevoie de tehnocrați acum.

Pînă în luna mai ar trebui să existe un guvern tehnocrat care să aibă împuterniciri speciale. Dacă facem asta, atunci vom rezolva problemele. Da, va fi gaz scump, va fi electricitate scumpă, dar guvernul va putea rapid să remodeleze bugetul și să transfere fonduri. Vom economisi astăzi, după cum se spune, pe seama „satelor europene”, pentru că ce rost are să punem un sistem de alimentare cu apă dacă nu există lumină, iar pompele nu vor avea cu ce pompa apa”, a spus expertul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Alexandru Muravschi , criza , Națiune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
728 locuitori

Pivniceni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Pivniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Dondușeni și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Pivniceni a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.