28 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1671
Zaharova îndeamnă Republica Moldova să evite retorica care complică reglementarea transnistreană
28 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1671

Zaharova îndeamnă Republica Moldova să evite retorica care complică reglementarea transnistreană

Rusia solicită Republicii Moldova să se abțină de la retorica care complică căutarea unei soluții cuprinzătoare la problema transnistreană.

Despre acest lucru a declarat joi, la un briefing, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie tass.ru.

"Am atras atenția asupra declarației părții moldovenești, care a fost făcută la 24 octombrie, în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu reprezentanții OSCE, că situația actuală din regiune necesită crearea unor noi platforme de dialog pe tema transnistreană. În acest mod, de fapt, este pusă sub semnul întrebării relevanța reuniunii permanente pe probleme politice instituite în 2002 în cadrul procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, acest format fiind denumit în mod tradițional "5+2", a menționat diplomatul.

"Nu suntem de acord cu acest mod a pune problema. Considerăm aceste hotărîri drept o încercare de a sparge platforma recunoscută internațional pentru reglementarea transnistreană, care și-a dovedit funcționalitatea și relevanța. Încă o dată facem apel către partea moldovenească să se abțină de la retorica și declarațiile care îngreunează găsirea unei soluții cuprinzătoare la problema transnistreană", a subliniat Zaharova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.