23 august 2011, 15:03 Realitatea moldovenească views 7044
23 august 2011, 15:03 Realitatea moldovenească views 7044

Festivalul etno-folcloric ”Gustar-2011” va fi organizat la rezervaţia ”Orheiul Vechi” în perioada 27-28 august

Rezervaţia cultural-naturală ”Orheiul Vechi” va găzdui în perioada 27-28 august curent festivalul de muzică etno-folclorică în aer liber ”Gustar -2011”. La eveniment vor participa invitaţi şi artişti din Republica Moldova, România, Ucraina, Bulgaria, Azerbaidjan, dar şi din Bolivia. Pentru cea de-a doua ediţie a evenimentului, organizatorii au elaborat un program complex şi marşuri prin zona turistică. Aceste acţiuni sînt o contribuţie la promovarea valorilor naţionale şi dezvoltare a turismului rural în republică.

Directorul rezervaţiei ”Orheiul Vechi”, Valeriu Paşa, a comunicat că a fost elaborat un traseu turistic amplu, iar accentul va fi pus pe obiectivele patrimoniului cultural care sînt mai puţin cunoscute. ”Este un spaţiu enorm de aproape 11 mii ha, avem zeci de monumente arheologice începînd cu 30 mii de ani în urmă. Important că acum vom avea posibilitatea să punem în valoare toate componentele turistice: peisaje naturale, tradiţii, meşteşuguri populare, bucate, portul, care s-au păstrat foarte bine în zonă, la fel ca şi stîncile milionare”, a menţionat Paşa.

Festivalul este susţinut financiar de către Organizaţia Naţiunilor Unite, de către fundaţia Est Europeană, precum şi de către o companie de telefonie mobilă. Potrivit coordonatorului rezident ONU în Republica Moldova, Karina Immonen, festivalul ”Gustar” va avea loc în perimetrul parcului naţional Orhei, ce urmează a fi creat, inclusiv cu susţinerea Organizaţiei.

De asemenea, la eveniment pot participa şi persoane cu dizabilităţi, pentru care au fost create toate condiţiile necesare. Biletul de participare costă 50 de lei, iar alţi 60 de lei urmează a fi achitaţi pentru transport. În total au fost puse în circulaţie 5 mii de bilete. Totuşi, la moment, nu se cunoaşte bugetul festivalului, însă, organizatorii afirmă că va fi unul mai mare decît anul trecut. Prima ediţie a festivalului ”Gustar” a fost organizată la 29 august 2010.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
5297 locuitori

Olăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Olăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 27 km de orașul Ștefan Vodă și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5297 de oameni. Satul Olănești este menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.