Arată noutățile începînd cu...

eye 443 Vizualizări

Starea de urgență în R. Moldova a fost prelungită cu încă 45 de zile


Foto: noi.md

Parlamentul a votat, astăzi, pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 45 de zile.

Potrivit Raportului Comisiei pentru Situații Excepționale, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați. În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt, în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.

Potrivit Dispoziției CSE, Ministerul Afacerilor Interne va pregăti și prezenta Guvernului spre examinare proiectul Hotărîrii Guvernului cu privire la înaintarea, către Parlamentul Republicii Moldova, a propunerii privind prelungirea stării de urgență, precum și proiectul Hotărîrii Parlamentului în acest sens.

Cuvinte cheie:

stare de urgență , Moldova , extensie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cucuieţii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
258 locuitori

Cucuieţii Noi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Cucuieţii Noi a fost atestat documentar în anul 1878.

Citeşte mai departe