05 iunie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 1699
Trei state acceptă pașapoartele Republicii Moldova cu termen de exploatare extins
Foto: bani.md
05 iunie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 1699

Trei state acceptă pașapoartele Republicii Moldova cu termen de exploatare extins

Pașapoartele Republicii Moldova cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat recunoașterea deciziei autorităților moldovene. Pînă acum confirmarea a fost recepționată prin canale diplomatice de la Letonia, Israel și Federația Rusă.

Ministerul Afacerilor Externe a notificat autoritățile străine despre decizia de extindere a valabilității pașapoartelor și a solicitat recunoașterea acestora drept documente de călătorie valabile. „Misiunile diplomatice și consulare realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Pentru informații actualizate privind lista statelor care au acceptat decizia de extindere a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republica Moldova, recomandăm să urmăriți canalele oficiale de comunicare ale MAEIE”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Începînd cu data de 1 iunie, se prelungeşte de drept pînă la 30 iunie 2023 termenul de valabilitate a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova care a expirat sau, după caz, va expira pînă pe 31 decembrie 2022.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , recunoaștere , pasaport , Israel , Rusia , Letonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.