29 mai 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 2877
Moldova a transmis cea de-a doua tranșă a lotului de ajutor umanitar pentru Ucraina
29 mai 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 2877

Moldova a transmis cea de-a doua tranșă a lotului de ajutor umanitar pentru Ucraina

Republica Moldova a transmis cea de-a doua tranșă a lotului de ajutor umanitar pentru Ucraina, în valoare totală de peste 67,5 milioane de lei. Șapte camioane cu produse de primă necesitate au plecat din vama Criva – Mămăliga către Cernăuți, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN.

Lotul donat include saci de dormit, corturi, măști antigaz și alimente nealterabile, hrană pentru animale, haine și truse de igienă pentru întreaga familie.

Primul lot de ajutor umanitar a fost transmis Ucrainei la începutul lunii aprilie, în valoare de 24 de milioane de lei. Ambele loturi umanitare au fost donate în baza deciziilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale. Ultima tranșă din acest lot va fi transmisă în perioada următoare. Aceasta va conține sticlă în valoare de peste 1,2 milioane de lei.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Ucraina , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.