18 aprilie 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 2018
Cînd va intra în vigoare legea privind interdicția panglicii Sf. Gheorghe în Moldova? Opinie
Foto: mosaica.ru
18 aprilie 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 2018

Cînd va intra în vigoare legea privind interdicția panglicii Sf. Gheorghe în Moldova? Opinie

Prevederea privind interzicerea panglicii Sf. Gheorghe și a sembolurile Z și V în Republica Moldova va intra în vigoare, la fel ca întreaga lege, peste trei luni, și nu imediat după publicarea ei în Monitorul Oficial, după cum a declarat președintele Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Această opinie a fost exprimată de Stanislav Pavlovschi, expert în domeniul dreptului, vorbind în direct la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

"Legile intră în vigoare în condițiile indicate în textul legii în sine. Ceea ce spune doamna Stamate nu este atît de important. Este important ceea ce este scris în lege. Sincer să fiu, eu nu am citit legea în sine. Dar dacă acolo se spune că ea intră în vigoare peste trei luni, atunci niciun președinte de comisie, cu tot respectul față de parlamentul nostru și comisiile sale...nu contează deloc. Ceea ce contează este ceea ce este scris în lege. Aceasta este o axiomă care nu poate fi contestată în niciun fel, indiferent de ce persoană de stat ar dori să o conteste", a spus el.

Anterior, președintele Comisiei juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, a menționat că Parlamentul a adoptat în lectură finală amendamentele la Codul contravențional, iar printre modificari sînt și cele ce vizează interzicerea utilizării semnelor folosite la propagarea războiului, precum literele Z, V, lenta bicoloră, dar și altele care ar pute fi folosite pentru propaganda razboiului.

”Am văzut mai multe postări/comentarii pe retelele sociale , precum ca aceste modificări vor intra in vigoare peste 3 luni. GREȘIT! sînt citeva prevederi din lege care vor intra in vigoare peste 3 luni. Însă acele ce țin de interzicerea semnelor menționate mai sus- intra in vigoare la momentul publicării in monitorul oficial”, a scris Stamate pe Facebook.

Menționăm că în proiectul de lege privind modificarea Codului contravențional se precizează că modificările propuse vor intra în vigoare la 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial. Cu toatea acestea, în document nu se specifică cînd vor intra în vigoare amendamentele care se referă la interzicerea simbolurilor "Z", "V", precum și a panglicii Sfîntul Gheorghe.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2245 locuitori

Tigheci este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuporani și Tigheci. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2245 de oameni. Satul Tigheci a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.