14 aprilie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 1960
Ministerul de externe condamnă tentativele de recrutare în armata rusă a moldovenilor
Foto: nokta.md
14 aprilie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 1960

Ministerul de externe condamnă tentativele de recrutare în armata rusă a moldovenilor

Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, care a precizat că reprezentanții instituției discută des cu ambasadorul Federației Ruse la Chişinău pe marginea acestui subiect.

"Nu sînt acțiuni care contribuie la păstrarea păcii pentru noi toţi, concetățenii noştri, pentru familiile noastre şi aceste lucruri sînt foarte periculoase şi trebuie descurajate.

Republica Moldova la nivel diplomatic continuă schimburile de păreri cu reprezentanții Federaţiei Ruse, există o serie de întrevederi regulate dintre colegii mei de la Ministerul de Externe şi ambasadorul Federaţiei Ruse şi Republica Moldova îşi formulează foarte clar poziţia."

Recent, Ministerul Apărării al Marii Britanii a anunțat că trupele ruse încearcă să recruteze militari din regiunea transnistreană pentru a-și spori puterea de luptă în Ucraina, scrie moldovenii.md cu referire la publika.md.

Acum două zile, premierul Natalia Gavrilița a declarat într-o emisiune TV că autoritățile de la Chișinău nu au informații care ar demonstra că forțele din stînga Nistrului sînt implicare în acest război.

În ceea ce privește tentativele de recrutare a bărbaților din regiune, prim-ministrul a precizat că Guvernul condamnă astfel de acțiuni, în cazul în care acestea au loc.

 Natalia Gavrilița a mai precizat că astfel de informații nu pot fi verificate atît de simplu în condițiile în care vorbim de un teritoriu care nu este controlat de Chișinău.

 

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Condamnare , moldovenii , armata , Rusia , recrutare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
1090 locuitori

Ruseni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1090 locuitori. Satul Ruseni a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.