05 aprilie 2013, 12:57 Realitatea moldovenească views 14073
05 aprilie 2013, 12:57 Realitatea moldovenească views 14073

Ce îi determină pe moldoveni să solicite cetățenia română

Numărul moldovenilor care au obținut cetățenia română, a atins cifra de  226.507 către 15 august  2011, potrivit experților, "Fundației Soros România", în raportul „Redobîndirea cetățeniei române: o politică ce capătă viziune?", informează vesti.md.

În cadrul interviurilor cu solicitanții, autorii lucrării de la "Fundația Soros România", au stabilit faptul că principalele motive care îi determină pe moldoveni să solicite cetățenia română sînt de natură economică.

Raportul constată că majoritatea solicitanților au depus jurămîntul în Ambasada României la Chișinău sau consulatele de la Bălți și Cahul. Acest fapt conduce la concluzia că ei intenționează să trăiască în Republica Moldova.

Conform cercetărilor, una dintre problemele principale identificate în 2011, a fost medierea persoanelor care oferă servicii la toate etapele de obținere a cetățeniei pentru o anumită remunerare.

Cuvinte cheie:

pasaport , Romania , cetatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1240 locuitori

Hristici este un sat şi comună din raionul Soroca. Hristici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1240 de oameni. Satul Hristici a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.