05 aprilie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 5881
Igor Grosu anunță că cetățeni ruși cu experiență militară ar fi încercat să intre pe teritoriul R.Moldova
Foto: newsmaker.md
05 aprilie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 5881

Igor Grosu anunță că cetățeni ruși cu experiență militară ar fi încercat să intre pe teritoriul R.Moldova

Mai mulți cetățeni ruși cu experiență militară ar fi încercat să intre pe teritoriul R.Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Poliția de Frontieră și SIS interzice intrarea în R.Moldova a unor persoane suspecte care vin din zone neprietenoase, cu experiență militară, care nu pot explica scopul vizitei. Este vorba de persoane care au activat în diverse formațiuni militare, private. Ei vin și spun că vor să facă turism”, a spus el, notează moldovenii.md cu referire la deschide.md.

Fiind întrebat dacă este vorba despre cetățeni ruși, Grosu a menționat: „Pot fi și cetățeni de altă naționalitate, dar sînt și cetățeni ruși”.

La fel, speakerul Legislativului a vorbit și despre sprijinul acordat de către autoritățile de la Chișinău refugiaților din Ucraina. Potrivit lui, acțiunile R.Moldova sînt lăudate de către Occident.

„Toate delegațiile care vin în R.Moldova din cancelariile occidentale spun două lucruri: felul exemplar cum noi gestionăm criza refugiaților și felul în care ne-am aliniat la unele sancțiuni. Nu a fost nicio obiecție față de R.Moldova”, a precizat el.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
338 locuitori

Ceapaevca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Drochia și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 338 de oameni. Satul Ceapaevca a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.