08 martie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 3602
Adevărații eroi: Moldova, o țară mică din estul Europei a reușit să ofere o lecție de viață unei lumi întregi
08 martie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 3602

Adevărații eroi: Moldova, o țară mică din estul Europei a reușit să ofere o lecție de viață unei lumi întregi

Astăzi sărbătorim 8 martie, Ziua internațională a Femeii, zi în care fiecare locuitor din țara noastră ajunge pe la mama pentru a-i aduce un buchet de flori, pentru a o îmbrățișa și pentru a-i spun cît de mult o iubește și îi mulțumește pentru viață.

Însă în acest an, sărbătoare este umbrită de evenimentele tragice din țara vecină. Astăzi, Republica Moldova, la fel ca o mamă grijulie, strînge sub aripa sa copiii acestei lumi care fug din calea războiului, oferindu-le liniște, protecție, o mîncare caldă și un ajutor necondiționat.

Astăzi, mai mult ca oricînd, moldovenii, ca un popor mărinimos, rup din puținul pe care îl au și îl împart cu sutele de mii de refugiați care intră în țara noastră.

Republica Moldova a oferit o lecție întregii lumi, iar mai nou despre țara noastră se vorbește nu ca despre una din cele mai sărace țări din estul Europei, dar ca despre țara în care trăiesc oameni cu inimă mare, oameni care știu să fie solidari, oameni care nu rămîn indiferenți la durerea vecinului său, dar ajută necondiționat.

Zi de zi cu mesaje de pace și de susținere vine și autoritățile care spun că țara noastră depune un efort enorm pentru a ajuta refugiații din Ucraina.

”Angajații serviciilor de stat: polițiști de frontieră, vameși, carabinieri, medici, asistenți sociali, aleși locali, diplomați, dar și foarte mulți voluntari, s-au mobilizat să ajute refugiații care vin din Ucraina. Mii de oameni simpli din toate regiunile țării s-au alăturat acestui efort.

După ce intră în Moldova, refugiații primesc o gustare caldă, transport și adăpost într-un centru de plasament temporar sau în casele oamenilor. Zeci de mii de familii din toată țara găzduiesc oaspeți din Ucraina în aceste zile. E un efort semnificativ pentru o țară cu o populație mai mică de 3 milioane de oameni cu venituri modeste.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

8 Martie , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1526 locuitori

Sturzeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Sturzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1526 de oameni. Satul Sturzeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.