28 februarie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 2172
Refugiaților ucraineni li se oferă asistență psihologică
28 februarie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 2172

Refugiaților ucraineni li se oferă asistență psihologică

În toate centrele de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău sînt oferite servicii de consiliere psihologică individuală și de grup.

Potrivit autorităților municipale, specialiștii Centrului psiho-socio-pedagogic al Direcției generale educație, tineret și sport acordă asistentă psihologică refugiaților.

Psihologii au în sarcina lor de a acorda asistență imediată pentru stabilizarea stării psiho-emoționale.

Au fost formate echipe mobile care se deplasează la locul cazării refugiaților, în scopul acordării suportului psihologic în situație de criză.

Totodată, s-a analizat care este funcționalitatea adaptativă a refugiaților pentru a stabili obiective de asistență în atenuarea disfuncționalității psihologice.

Astăzi, este planificată o ședință de instruire a psihologilor din echipa mobilă de către psihologii din mediul academic în vederea acordării asistenței refugiaților în situație de criză.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.