21 ianuarie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 4019
Motorina și benzina se scumpesc din nou
21 ianuarie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 4019

Motorina și benzina se scumpesc din nou

Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova continuă să crească. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, costul combustibililor se va mări și în următoarele trei zile.

Așadar, sîmbătă, duminică și luni, șoferii din Moldova vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 22.56 lei sau cu 12 bani mai mult decît astăzi.

Ce ține de motorina standard, în următoarele zile, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 19.55 lei per litru, un preț cu alți 12 bani mai mare decît cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 2.49 lei per litru, în cazul benzinei și cu 3.28 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Sursa: n4.md

Cuvinte cheie:

combustibil , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1796
Populația:
3523 locuitori

Chircăieşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Chircăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chircăieşti este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Căuşeni şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3523 de oameni. Satul Chircăieşti a fost întemeiat în anul 1796.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.