Arată noutățile începînd cu...

eye 749 Vizualizări

Din 17 ianuarie 2022, accesul în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău - doar pentru călători


Începînd cu data de 17 ianuarie 2022, accesul în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău se va permite doar pentru călători, cu prezentarea tichetului de călătorie, accesul pentru însoţitori va fi interzis. Măsura se regăsește în noua hotărîre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 13 ianuarie 2022.

„Îîncepînd cu 17 ianuarie 2022, punctul 7.1 din Hotărîrea Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 59 din 13 august 2021 se modifică după cum urmează: „7.1. Accesul în incinta Aeroportului Internațional Chişinău se permite în conformitate cu prevederile Hotărîrii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 62 din 22 septembrie 2021", se arată în hotărîrea din 13 ianuarie 2021, transmite deschide.md.

Astfel, la hotărîrea CNESP din 22 septembrie 2021 au fost introduse cîteva modificări și documentul a fost completat cu punctul 4.11 cu următorul cuprins: „4.11. Accesul în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău se permite doar pentru călători, cu prezentarea tichetului de călătorie; accesul pentru însoţitori este interzis."

Măsura este luată în contextul riscului sporit de răspîndire în continuare a infecţiei provocate de virusul SARS-CoV-2, potenţialului de transmitere al tulpinii Omicron, creşterii numărului de cazuri confirmate în ultima săptămînă şi în scopul asigurării unui grad adecvat de pregătire şi răspuns la infecţia COVID-19, în conformitate cu recomandările actualizate ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind considerentele pentru implementarea sau ajustarea măsurilor de sănătate publică în contextul COVID-19, precum şi bunele practici europene şi internaţionale.

Cuvinte cheie:

aeroport , restrictie , coronavirus

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alcedar

Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Citeşte mai departe