03 ianuarie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 2375
Din ianuarie, cererea pentru stabilirea pensiei poate fi depusă și online
03 ianuarie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 2375

Din ianuarie, cererea pentru stabilirea pensiei poate fi depusă și online

Din ianuarie 2022, cererea de stabilire a pensiei pentru limită de vîrstă, precum și cea pentru dizabilitate poate fi depusă și online, cu aplicarea semnăturii electronice. Acest lucru este posibil prin intermediul paginii-web oficiale a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, accesînd bannerul „e-Cerere Stabilire pensie", transmite IPN.

Persoanele care nu dețin semnătura electronică sau nu au posibilitatea să depună cererea online pentru stabilirea pensiei trebuie să se adreseze la casa teritorială de asigurări sociale, conform vizei de domiciliu.

Potrivit CNAS, serviciul „e-Cerere Stabilire pensie" facilitează accesul beneficiarilor la solicitarea stabilirii pensiei și, totodată, reduce termenul de prestare a serviciului, iar beneficiarii vor obține informația mult mai rapid și nu vor suporta cheltuieli de deplasare.

În același timp, începînd cu ianuarie 2022, se majorează termenul de solicitare a pensiei pentru limită de vîrstă și de dizabilitate, acesta fiind mărit de la 30 de zile pînă la 90 de zile de la data îndeplinirii condițiilor de pensionare sau de la data încadrării în grad de dizabilitate.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

pensie , online

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
1360 locuitori

Bîcioc este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bîcioc și Novovladimirovca. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Grigoriopol și la 61 km de Chișinău. Populaţia satului Bîcioc alcătuia 1360 de cetăţeni în anul 1997. Satul Bîcioc a fost întemeiat în anul 1916.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.