24 decembrie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2440
Tariful la energie termică și prețul la energia electrică produsă au fost modificate
24 decembrie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2440

Tariful la energie termică și prețul la energia electrică produsă au fost modificate

Prețul pentru energia electrică produsă și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către ”Termoelectrica” S.A. au fost micșorate. O decizie în acest sens a fost luată de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în urma solicitării de ajustare anuală a prețurilor și tarifelor, înaintate de către întreprindere.

Astfel, a fost stabilit tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în mărime de 1689 lei pentru o Gcal, iar prețul pentru energia electrică produsă (fără TVA) este de 233 bani /kWh.

Termoelectrica S.A. livrează un serviciu social, de interes public major, iar în condițiile actuale ale prețurilor la resursele energetice, vom depune tot efortul pentru a contribui în continuare la micșorări de tarife, în beneficiul consumatorului. Pentru acest lucru Termoelectrica își propune realizarea unui șir de acțiuni – printre care eficientizarea proceselor, atragerea noilor consumatori în sistem, optimizarea costurilor, precum și promovarea proiectelor de eficiență energetică.

Menționăm faptul că tariful la energie termică și prețul la energia electrică vor intra în vigoare din data de 01.01.2022.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tarife , ANRE , energie termică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
5444 locuitori

Bubuieci este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bubuieci, Humuleşti și Bîc. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5444 de oameni. Satul Bubuieci a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.