07 martie 2013, 15:24 Realitatea moldovenească views 5109
07 martie 2013, 15:24 Realitatea moldovenească views 5109

Studenţii vor putea concura după fiecare sesiune de vară pentru un loc bugetar

Instituţiile de învăţămînt superior din Republica Moldova vor anunţa locurile bugetare după fiecare sesiune de vară pentru persoanele înmatriculate la studii superioare de licenţă. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Astfel, la sfîrşitul fiecărui an de studii, locurile cu finanţare bugetară vor fi scoase la concurs şi vor fi redistribuite conform performanţelor academice obţinute de fiecare student.

Excepţie vor constitui locurile destinate orfanilor şi persoanelor cu dizabilităţi severe şi accentuate. Noua modalitate de ocupare a locurilor cu finanţare bugetară va fi aplicată începînd cu sesiunea de vară din anul 2014, pentru studenţii înmatriculaţi la 1 septembrie 2013.

Ministerul Educaţiei urmează să aprobe Regulamentul cu privire la condiţiile de ocupare a locurilor cu finanţare bugetară.

În anul 2012, în universităţile din ţară au fost oferite 6745 de locuri cu finanţare bugetară, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

studii , studenţi , bursa , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.