10 noiembrie 2021, 09:45 Realitatea moldovenească views 2206
Guvernul urmeasă să aprobe astăzi un mecanism de compensații pentru gazele naturale
10 noiembrie 2021, 09:45 Realitatea moldovenească views 2206

Guvernul urmeasă să aprobe astăzi un mecanism de compensații pentru gazele naturale

Guvernul condus de Natalia Gavrilița se întrunește astăzi într-o nouă ședință unde urmează să fie aprobat mecanismul compensațiilor pentru gazele naturale în contextul majorării tarifelor pînă la 10,26 lei pentru un metru cub.

Despre aceasta a anunțat în cadrul unei emisiuni de la TVR, președintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, Dan Perciun.

Deputatul a mai spus că ar fi vorba de două mecanisme de bază în ceea ce ține de acordarea compensațiilor. În primul rând ar fi vorba de majorarea compensațiilor pentru perioada rece a anului. La fel, potrivit lui Perciun, va crește și numărul familiilor care vor beneficia de acest ajutor, iar cifra se ridică la sute de mii de familii.

Al doilea mecanism pe care Guvernul ar putea să-l anunțe în cadrul ședinței de astăzi ar fi compensarea nemijlocit în facturi.

„Este vorba de compensarea nemijlocit în factură, indiferent de venituri, dar în funcție de volumul consumat. Pentru primii 50 de metri cubi de gaze mai mult, ceea ce depășește această cantitate va fi compensat mai puțin”, a precizat Dan Perciun.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , compensatii , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.