27 februarie 2013, 11:12 Realitatea moldovenească views 4274
27 februarie 2013, 11:12 Realitatea moldovenească views 4274

Biserica și mass-media se bucură de cea mai mare încredere în societate

Majoritatea moldovenilor cred că ţara merge într-o direcţie greşită, din cauza scandalurilor politice din ultima perioadă, iar încrederea oamenilor în instituţiile statului este serios zdruncinată. O arată un sondaj de opinie, realizat de IMAS, la comanda Publika TV.

84 la sută dintre cei intervievaţi sunt de părere că, în ţara noastră, lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 11 la sută dintre participanţii la sondaj consideră că Moldova este pe calea cea bună. Şi încrederea în instituţiile statului este serios afectată.

Potrivit rezultatelor cercetării, 78 la sută dintre moldoveni au încredere în biserică. 68 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că au multă şi foarte multă încredere în mass-media. Pe locul trei în top se află armata, urmată de primărie.

34 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că au multă şi foarte multă încredere în instituţiile bancare, urmate de poliţie.
Locurile 7 şi 8 sunt disputate de Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratură, cu 26 şi, respectiv, 25 la sută. Urmează, în ordine, pe ultimele locuri, Preşedinţia, partidele politice, justiţia, Guvernul şi Parlamentul.

În privinţa dosarelor de urmărire penală, deschise pe numele unor miniştri şi înalţi funcţionari de stat, 48 la sută dintre cei intervievaţi consideră că au la bază încălcări ale legii de către cei vizaţi, în timp ce 44 la sută dintre participanţi consideră că sunt rezultatul unor răfuieli politice între partidele sau liderii din AIE.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Publika TV, în intervalul 22-24 februarie. Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 756 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, prin metoda interviului telefonic şi are o marjă de eroare de plus-minus 3,6 la sută.

Cuvinte cheie:

religie , biserica , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
230 locuitori

Humuleşti este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 230 de oameni. Satul Humuleşti a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.