Arată noutățile începînd cu...

eye 684 Vizualizări

Guvernul a aprobat reguli noi pentru eliberarea autorizațiilor de transport internațional


Guvernul a aprobat noi reguli pentru eliberarea autorizaţiilor pentru transportul internaţional. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, transmite Noi.md cu referire la infotag.md.

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că noul regulament a fost discutat cu lucrătorii din domeniul transporturilor implicaţi în transportul internaţional.

"Ştim cît de adînc corupţia a prins rădăcini, în special la capitolul eliberării autorizaţiilor. În prezent, Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) eliberează autorizaţii anuale, aşa-numitele CEMT şi permise unice pentru acele ţări cu care Moldova are un acord de cooperare în acest domeniu.

Pînă în prezent, au fost eliberate 1,5 mii de autorizaţii CEMT, în timp ce aproximativ 4,6 mii de camioane sînt implicate în transport. Această lipsă de permise este asociată cu corupţie, mită, traficul de influenţă - unele companii obţin mai multe permise decît altele, se formează monopoluri", a spus Spînu.

Potrivit lui, noul regulament este destinat să corecteze situaţia. În primul rînd, sînt introduse anumite criterii pentru a înţelege starea reală şi numărul real de unităţi de transport implicate în transportul internaţional de mărfuri.

"De asemenea, permisele vor fi eliberate doar pentru camioanele care sînt deţinute direct (sau închiriate) de companie. Se introduce o limitare a numărului de autorizaţii unice eliberate - nu mai mult de zece per companie", a spus ministrul, menţionînd că, prin astfel de proiecte, Guvernul va face ordine în activitatea ANTA, va identifica oficialii corupţi, iar acest lucru în final va ajuta la "dezvoltarea şi creşterea antreprenorilor cinstiţi".

Cuvinte cheie:

transport , guvern , reguli

Localităţile Moldovei şi diasporei

Leuşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2166 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leuşeni și Feteasca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1425.

Citeşte mai departe