09 iulie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2873
Cîți bani va primi Eugen Doga pentru încălcarea drepturilor sale de autor
Foto: rtr.md
09 iulie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2873

Cîți bani va primi Eugen Doga pentru încălcarea drepturilor sale de autor

Compozitorul Eugen Doga va primi 4,2 mii de euro pentru încălcarea drepturilor sale de autor.

Această decizie a fost luată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ) pe 7 iulie.

După cum a menționat newsmaker.md, în 2013, CSJ a respins cererea lui Doga. După aceea, avocații compozitorului s-au adresat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). După ce CEDO a început să examineze plîngerea, părțile au convenit asupra soluționării pe cale amiabilă a cauzei, iar CSJ a trebuit să-și revizuiască propria decizie.

Avocatul său, Viorica Grecu, a anunțat victoria în instanță pe pagina sa de Facebook. Ea a menționat că CEDO a confirmat că instanțele moldovenești au încălcat în mod repetat drepturile de autor ale lui Doga. După încheierea CEDO, părțile au convenit asupra soluționării pe cale amiabilă a cauzei. Astfel, Agentul Guvernamental al Republicii Moldova, Oleg Rotari, a făcut apel la CSJ cu o solicitarea de revizuire a deciziei.

La 7 iulie 2021, CSJ și-a anulat decizia anterioară și a recunoscut că a încălcat drepturile lui Doga. Menționăm că este vorba despre disputa din 2010. Atunci, un canal de televiziune privat a difuzat filmul "Gingașa și tandra mea fiară", în care răsună 21 de lucrări ale lui Doga. Compozitorul s-a plîns de acest lucru în instanță și a cerut să i se restituie 10 mii de lei pentru daune morale și 1 mii de lei pentru cheltuieli de judecată. În 2012, Curtea de Apel a decis în favoarea compozitorului. Cu toate acestea, în 2013, CSJ a decis în favoarea canalului TV.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Eugen Doga , judecata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.