28 iunie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2541
Șase elevi au devenit cîștigători ai unui concurs de creație inițiat de Parlament
28 iunie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2541

Șase elevi au devenit cîștigători ai unui concurs de creație inițiat de Parlament

Șase elevi au devenit cîștigători ai concursului de creație „Activitatea unui deputat în 101 cuvinte", lansat de Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia aniversării a 30 de ani ai Legislativului. Cei șase tineri vor fi invitați la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura a XI-a, care este programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, pe locul I s-au clasat trei tineri, care au obținut un punctaj egal. Este vorba de Bianca Plămădeală – 16 ani, elevă la Liceul Teoretic Republican „Aristotel" din capitală, Felicia Zaharcu – 16 ani, studentă la Colegiul de Industrie Ușoară din mun. Bălți și Marina Cobîleanschi – 17 ani, elevă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Cimișlia. Locul II l-a obținut Grigore Rînja – 17 ani, elev la Liceul Teoretic „Ion Creangă" din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Locul III este împărțit de Elena Cebotari – 17 ani, elevă la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici" din Bursuc, raionul Florești și Mădălina Groza – 16 ani, elevă la Liceul Teoretic din Țipala, raionul Ialoveni.

Învingătorii sînt invitați la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura a XI-a, care va fi programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, li se va acorda un certificat de învingător, un set de materiale informative și cadouri simbolice cu logo-ul Parlamentului.

Concursul de eseuri a fost organizat cu scopul de a promova educația civică în rîndul tinerei generații. La concurs au putut participa tinerii cu vîrsta cuprinsă între 16 și 18 ani. Potrivit regulamentului, mini-eseurile trebuiau să conțină 101 cuvinte, prin care autorul să descrie activitatea parlamentară.

Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, Republica Unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
423 locuitori

Coada Iazului este un sat din cadrul comunei Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Sîngerei și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 423 de oameni. Satul Coada Iazului a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.