22 ianuarie 2013, 14:47 Realitatea moldovenească views 4290
22 ianuarie 2013, 14:47 Realitatea moldovenească views 4290

Discuţii despre statut la Tiraspol

Statutul special al regiunii transnistrene în cadrul R. Moldova va fi abordat la Tiraspol, de către Ucraina, în calitate de ţară ce a preluat preşedinţia OSCE. Despre aceasta a anunţat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, preşedintele în exerciţiu al OSCE, Leonid Kojara, în cadrul vizitei sale de astăzi la Chişinău, informează trm.md.

Ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă a declarat în acest context că R. Moldova, alături de Ucraina va putea stabili un statut special al regiunii transnistrene în cadrul R. Moldova.

Totodată, R. Moldova este gata să iniţieze negocierile asupra reglementării politice a conflictului transnistrean şi a demilitarizării regiunii. Subiectul a fost discutat la întrevederea prim-ministrului Vlad Filat cu preşedintele în exerciţiu al OSCE, Leonid Kojara.

Problema transnistreană a fost discutată astăzi şi la Preşedinţie, unde Leonid Kojara a avut o întrevedere cu şeful statului, Nicolae Timofti şi la Parlament, cu spiker-ul Legislativului. Mâine, Leonid Kojara va pleca la Tiraspol, unde se va întâlni cu liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk.

Următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 va fi organizată la Lvov, Ucraina.

 

Cuvinte cheie:

Tiraspol , conflict , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
219 locuitori

Drujineni este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Satul Drujineni este situat la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Drujineni a fost atestat la 25 septembrie 1462 cu denumirea Duşeşti, Drujeşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.