21 mai 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 3087
Din 24 mai va fi reluat traficul prin toate punctele de trecere a frontierei
21 mai 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 3087

Din 24 mai va fi reluat traficul prin toate punctele de trecere a frontierei

Începînd cu ziua de luni, 24 mai, ora 08:00, traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atît pentru călători, cît și pentru transportul de mărfuri.

Potrivit Serviciului Vamal, singurul punct de trecere a frontierei care va rămîne nefuncțional este Lipcani-Rădăuți Prut, din cauza că partea romînă nu reia, deocamdată, activitatea acestuia. Astfel, autoritățile Republicii Moldova se află în imposibilitate de a redeschide traficul prin punctul de trecere menționat.

În scopul prevenirii răspîndirii infecției COVID-19, autoritățile de la Chișinău au decis ca din data de 14 martie 2020 să fie sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România și Ucraina. Pînă în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei erau deschise traficului.

Conform surse citate, în continuare, la trecerea frontierei de stat se vor menține restricțiile impuse în perioada de pandemie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

frontiera , vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
386 locuitori

Mincenii de Sus este un sat din cadrul comunei Mincenii de Jos, raionul Rezina. Satul este așezat pe un platou cu înălțimea de 273 m. Mincenii de Sus este situat la o distanță de 30 km de orașul Rezina și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 386 de oameni. Satul Mincenii de Sus a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.