24 aprilie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 3038
În R. Moldova ar putea fi instituit moratoriu asupra tăierii pădurilor
24 aprilie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 3038

În R. Moldova ar putea fi instituit moratoriu asupra tăierii pădurilor

Parlamentul a aprobat un proiect ce prevede instituirea moratoriului, pentru o perioadă de 3 ani, asupra recoltării maselor lemnoase, comunică MOLDPRES.

Conform documentului, se vor permite doar lucrările de igienă și igienizare și în cazuri excepționale pentru prevenirea sau lichidarea consecințelor calamităților naturale, catastrofelor și avariilor tehnogene.

Excepții vor fi lucrările privind soluționarea problemelor ce vizează securitatea statului, construcția obiectelor de menire specială: drumuri publice naționale, linii de transport de energie electrică de înaltă tensiune, conducte de gaze sau petrol conform prevederilor art.78 alineatul (2) al Codului silvic.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

paduri , Defrișare , moratoriu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
187 locuitori

Ciuluc este un sat din cadrul comunei Egorovca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ciuluc a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.