06 noiembrie 2012, 10:19 Realitatea moldovenească views 4720
06 noiembrie 2012, 10:19 Realitatea moldovenească views 4720

Mediatorii şi observatorii în procesul de reglementare transnistreană au sosit în Moldova

Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE – Irlandei - pentru reglementarea conflictului transnistrean, Ambasadorul Erwan Fouéré şi alţi reprezentanţi ai preşedinţiei irlandeze a OSCE, cu participarea Misiunii OSCE în R. Moldova, au sosit luni la Chișinău în vizită de trei zile în scopul documentării privind situaţia curentă în procesul de reglementare transnistreană, transmite agenţia Novosti-Moldova cu referire la serviciul de presă al Misiunii OSCE în R. Moldova.

Reprezentanţi ai OSCE, Ucrainei, Rusiei, SUA şi Uniunii Europene se vor întîlni la Chișinău şi Tiraspol cu oficiali de pe ambele maluri ale Nistrului.

Întîlnirile cu Prim-ministrul R. Moldova Vladimir Filat, speakerul Parlamentului Marian Lupu şi negociatorul principal din partea Moldovei Eugen Carpov vor avea loc la Chișinău pe 5 şi 6 noiembrie, iar la 7 noiembrie delegaţia se va deplasa la Tiraspol, pentru a se întîlni cu liderul transnistrean Evghenii Şevciuk, negociatorul principal din partea Transnistriei, Nina Ştanski şi co-preşedinţii grupurilor de lucru privind măsurile de consolidare a încrederii.

Cuvinte cheie:

Transnistria , conflict

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2038 locuitori

Micleuşeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Huzun și Micleuşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Micleuşeni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.