18 decembrie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 3282
Usatîi: Problema transportatorilor va fi rezolvată, dar preţul călătoriilor nu va creşte
18 decembrie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 3282

Usatîi: Problema transportatorilor va fi rezolvată, dar preţul călătoriilor nu va creşte

Pînă la Anul Nou problema transportatorilor ar putea fi rezolvată. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei, Anatol Usatîi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi" de la TVR Moldova.

Totuși, oficialul a precizat că situația este mult mai amplă decît pare la prima vedere, iar majorarea tarifelor nu va fi o soluție.

„Majorarea tarifelor nu va rezolva problema. Noi discutăm această situație cu mai multe părți. Nu am ajuns încă la subiectul tarifelor. Avem mai multe modele: România, Bulgaria, sisteme liberalizate de transport. Numărul de rute este cu mult peste necesități. În sate depopulate este numărul de rute de zece ori mai mare decît în timpul URSS. Dacă luăm în calcul toate aceste aspect, unde ajungem? Vom ajunge la un tarif cosmic. Protestele și șantajul nu sînt o metodă constructivă. Ei au acest drept, dar nu cred că asta ne poate influența pentru a lua decizii. Sîntem în negocieri cu ei", a declarat Anatol Usatîi, transmite Noi.md cu referire la Agora.

Oficialul a precizat că ceea ce se întîmplă în prezent în acest domeniu este un eșec al sistemului:

„Noi vorbim despre tarife ca despre o măsură principală. Tot ce se întâmplă este un eșec al sistemului. Toate aspectele sînt neglijate. Din anul 2013 acest sistem a fost conservat. Transportatorii sînt nevoiți să cîștige bani prin neemitarea tichetelor. 30-40% din călători merg fără bilete. Asta nu e sustenabil. E clar că sistemul se va prăbuși la un moment dat. Nu trebuie să uităm nici de solicitările pasagerilor".

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

microbuz , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
3516 locuitori

Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.