05 octombrie 2012, 16:20 Realitatea moldovenească views 3407
05 octombrie 2012, 16:20 Realitatea moldovenească views 3407

Publicitatea în cinematografe a fost interzisă

Foto: mpinteractiv.ro

Publicitatea în cinematografe înainte de începerea filmului şi după difuzarea acestuia va fi interzisă. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Parlament în prima lectură.

Dezbaterile pe margine acestui proiect au provocat dispute aprinse între membrii fracţiunii PCRM şi autorul proiectului, liberalul Valeriu Munteanu, comuniştii solicitînd retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

“De ce un consumator trebuie să vizualizeze toata publicitatea din transportul urban, dar în cinematografe să fie interzis? Cred că ar trebui să vă retrageţi proiectul”, a spus deputatul PCRM, Sergiu Sîrbu.

La rîndul său, Munteanu a declarat că a înaintat proiectul la solicitarea consumatorilor, care s-au arătat deranjaţi de această publicitate.

“Tare ar fi interesant dacă ne-am duce la un medic - ginecolog, stomatolog, care înainte de consultaţie să facă publicitate”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Totodată, preşedintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a menţionat că există riscul scumpirii biletelor la cinematografe după intrarea în vigoare a acestei interdicţii. ”Prima dată văd la tribună un liberal care luptă cu capitaliştii”, a spus Diacov.

După o oră şi jumătate de dezbateri, proiectul a fost adoptat în prima lectură. Acesta însă va suferi modificări redacţionale de îmbunătăţire în lectura finală.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cinematograf , publicitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.