20 iulie 2011, 11:12 Realitatea moldovenească views 5332
20 iulie 2011, 11:12 Realitatea moldovenească views 5332

Moldovenii – printre cele mai innovative popoare din lume

Potrivit studiului realizat de The business school for the world moldovenii sînt printre cele mai inovative popoare din lume. Ei ocupă poziția 39 în clasamentul Indicelui global de inovație (The Global Innovation Index) și sunt printre primii zece la capitolul dinamismul sistemului de proprietate intelectuală. Republica Moldova (locul 5) și Suedia sunt singurele ţari europene care a ajuns în top 10 la capitolul eficienţă. Studiul menționat indică asupra creșterii exporturilor de mărfuri intelectuale din țara noastră.

Potrivit The Global Innovation Index pe primele locuri în clasamentul Indicelui global de inovație se situează Elveţia, Suedia și Singapore. România s-a situat pe poziția 50, Federația Rusă pe 56, iar Ucraina pe locul 60.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1134 locuitori

Jeloboc este un sat din cadrul comunei Piatra, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1134 de oameni. Satul Jeloboc a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.