30 iulie 2019, 16:35 Realitatea moldovenească views 3330
Parlamentul a aprobat candidatura lui Robu la șefia Procuraturii Generale
30 iulie 2019, 16:35 Realitatea moldovenească views 3330

Parlamentul a aprobat candidatura lui Robu la șefia Procuraturii Generale

Candidatura lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar a fost aprobată astăzi de Parlament, cu majoritate de voturi, informează Noi.md.

Pentru numirea lui Robu și-au dat votul 78 deputați, inclusiv parlamentarii democrați și cei din Partidul Șor. Proiectul de hotărîre urmează a fi transmis spre semnare președintelui Igor Dodon, care numește prin decret, conform legii, procurorul general interimar.

„Considerăm că dl Robu are capacitățile necesare pentru redresarea situației în Procuratură. Este o persoană capabilă în scurt timp să aducă progrese semnificative în justiție, în domeniul procuraturii, de la care societatea așteaptă foarte multe schimbări. Sperăm să pornim mai repede schimbările necesare", a declarat Alexandru Slusari.

Deputații democrați s-au arătat nemulțumiți de faptul că Dumitru Robu nu s-a prezentat în Parlament pentru a răspunde la întrebările parlamentarilor.

„De unde atîta grabă, vă grăbiți să faceți ce? Procuratura trebuie să-și îndeplinească atribuțiile conform legii și nu conform voinței politicului. Vrem să aflăm dacă el într-adevăr va fi un procuror independent sau un procuror care va executa indicațiile politice", a punctat Sergiu Sîrbu.

„Vorbiți despre grabă, dar noi sîntem în întîrziere cu zeci de ani, societatea așteaptă schimbări și nu putem să facem aici pe placul cuiva", a spus în replică Slusari.

Deputatul socialist Vlad Bătrnîcea a declarat la rîndul său că prin această numire se urmărește eliberarea organelor procuraturii de sub controlul unui partid politic. El și-a exprimat încrederea că în urma numirii lui Dumitru Robu, acest deziderat va fi atins.

În discuție a intervenit și deputatul PD Andrian Candu, care după mai multe critici, s-a interesat cu cine a fost consultată candidatura la funcția de procuror general interimar.

„L-ați consultat pe dl Kozak în privința acestei numiri?", a întrebat el.

„Am așteptat să facă dl Plahotniuc acest lucru", a ironizat în replică Alexandru Slusari.

Menționăm că Dumitru Robu este adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. El a fost ales dintre cei nouă candidați care și-au depus dosarele pentru funcția de procuror general interimar.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Procuratura Generală , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.