07 septembrie 2012, 12:53 Realitatea moldovenească views 7391
07 septembrie 2012, 12:53 Realitatea moldovenească views 7391

Majorările la produsele alimentare abia încep


Foto: ext.err.ee

Nici n-am apucat să strîngem roada din anul secetos, că asistăm deja la scumpiri. Recolta proastă de floarea-soarelui a condus la majorarea prețului la ulei, relatează protv.md. În ultimele zile, acesta s-a scumpit cu 2 lei per litru, iar majorările abia încep, avertizează comercianții.

De cîteva zile, comercianții de la Piața Centrală spun că primesc ulei mai scump de la furnizori.

Explicația este simplă, seceta a dat peste cap roada de floarea-soarelui din acest an. Cumpărătorii au dat deja ochii cu prețurile ridicate, iar reacția nu a fost deloc plăcută.

Veștile proaste nu se opresc aici. Comercianții spun că se așteaptă la noi scumpiri odată cu încheierea sezonului de recoltare.

Zilele trecute, Guvernul a anunțat că este nevoie de 105 milioane de lei pentru diminuarea efectelor secetei în agricultură. Autoritățile spuneau că în acest an prețurile vor crește, însă nu considerabil.

Cuvinte cheie:

economie , populatia , preţ , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1066 locuitori

Hănășenii Noi este un sat și comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hănășenii Noi și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1066 de oameni. Satul Hănășenii Noi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.