18 iunie 2019, 14:25 Realitatea moldovenească views 3850
Năstase cere Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc
18 iunie 2019, 14:25 Realitatea moldovenească views 3850

Năstase cere Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a făcut un denunț către Procuratura Generală, prin care cere suspendarea provizorie din funcţie a judecătorilor Curții Constituționale, tragerea la răspundere a acestora, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc precum și tragerea la răspundere a liderului PDM, transmite Noi.md

„Sesizez Procurorul General asupra săvîrșirii de către judecătorii Curții Constituționale Poalelungi Mihai, Apolschi Raisa, Artur Reșetnicov, Gurin Corneliu, Băieșu Aurel și Zaporojan Veaceslav a infracțiunii de tentativă de uzurpare a puterii în stat – acţiuni săvîrşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei Republicii Moldova.

În această privință, menționez că în perioada 07 iunie – 09 iunie 2019 judecătorii Curții Constituționale nominalizaţi au aprobat decizii, hotărîri și avize contrare prevederilor Constituției Republicii Moldova în scopul de a permite numitului Plahotniuc Vladimir și a grupării criminale conduse de acesta să se mențină abuziv la putere, precum și de a asigura o legalitate așa-zisului guvern condus de Filip Pavel. Accentuez că judecătorul Apolschi Raisa este nașa de cununie a numitului Plahotniuc Vladimir și este exponentă a Partidului Democrat, Reșetnicov Artur a fost și el membru al aceluiași partid pînă la numirea în funcție, Poalelungi Mihai este cunoscut ca fiind un consultant personal de-al lui Plahotniuc Vladimir, iar Gurin Corneliu, de asemenea, este un interpus de-al lui Plahotniuc Vladimir, care, prin anumite metode necunoscute încă (posibil șantaj și corupere), controlează, in corpore, toți membrii actuali ai Curții Constituționale.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
2612 locuitori

Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.